Mislim, da imamo prav vsi doma razvite fotografije iz rojstnodnevnih praznovanj. Vsaj malo starejše generacije imamo doma albume v katerih se skrivajo fotografije iz praznovanj. Zadnje čase ugotavljam, da je tega vedno manj, saj večina staršev otroke fotografira s telefonom in velikokrat se zgodi, da se fotografije izbrišejo, izgubijo ali jih starši preprosto ne razvijejo.

 

Zakaj nebi svojim otrokom podarili spominček, ki si ga bojo ko bodo večji z veseljem ogledovali? Jaz še pri svojih tridesetih z veseljem brskam po albumih in se čudim, kako so se časi spremenili, kakšno torto sem imela, kako so izgledali moji starši… 🙂 Iz izkušenj vam lahko povem, da otroci obožujejo taka fotografiranja. Kljub temu, da postavimo neko sceno zanje je takšno fotografiranje vedno sproščeno. Otroku dovolimo, da raziskuje, se zabava in vsi se res dodobra nasmejemo. Nekateri se sprostijo že takoj, ko jih posedem na sceno, drugi čez par minut…ampak vedno je cel žur! 🙂

 

Otrok se bo zabaval, vi pa boste domov odšli s čudovitimi spomini!

Kako poteka takšno fotografiranje?

Najprej se skupaj odločimo ali bo fotografiranje potekalo zunaj ali znotraj. Glede na letni čas lahko prilagodimo tudi dekoracijo in seveda oblačila ter večje rekvizite. Jeseni lahko naprimer takšno fotografiranje izvedemo na polju buč, poleti na polju sončnic, pozimi med smrekami, spomladi med cvetočimi breskvami… Ko se odločite glede same lokacije se pogovorimo o oblačilih in o sami dekoraciji. Vedno poskrbim za to, da se barvna shema lepo ujema. Za takšna fotografiranja imam na voljo nekaj oblačil za najmlajše, pripravim pa tudi vso potrebno dekoracijo (baloni, zastavice, podstavek za torto,…). V sodelovanju z lokalno slaščičarno vam, če želite, pripravim tudi manjšo torto.

 

 

Otroka najprej fotografiram brez torte, med igro, ponudim mu kakšno lepo igračo s katero se lahko igra… Ko to fotografiranje zaključimo se ponavadi otroka preobleče, jaz pa pripravim torto in vse ostalo kar je potrebno,

da se zabava prične. Takrat vzklika otrok, vzklikajo starši…in tudi jaz! 🙂 Ni je lepše zabave in spomina za rojstni dan!

 

m

Družinska in poročna fotografija

Instagram

@ My_wedding_day

Follow Us

Solene@qodeinteractive.com