Končno sta zaročena! Čestitke! Kaj pa sedaj?

Kar naenkrat se zaveš kaj vse te čaka v prihodnjih mesecih. Rezervacija poročne dvorane, izbor obleke, torte, seznam gostov, fotograf… Ja, fotograf! Večina nas je že eno leto vnaprej rezerviranih, zato kar hitro po zaroki povprašaj o razpoložljivosti.

Kako pa izbrati primernega poročnega fotografa?

Odgovor je vse prej kot enostaven, a vendar vama bom tukaj z veseljem priskočila na pomoč! Za vaju sem sestavila seznam, ki vama bo olajšal delo.

 1. Vsak fotograf ima svoj stil
  Zaupajta svojim očem. Ko brskata po internetu in si ogledujeta galerije različnih fotografov lahko fotografa izberete na podlagi stila, ki ga ima. Bodita pozorna, da so fotografije kvalitetne in da so vama barve in stil obdelave všeč.
 2. Cena
  Večina parov se za fotografa odloča tudi na podlagi cene – naj ta ne bo največji faktor v tej enačbi, vseeno pa naj bo cena primerna za vajin budget. Na srce vama polagam le to – enkrat se poročita in svetujem vama, naj vama poročnih fotografij ne dela stric Jure s svojim “novim fotoaparatom”. No, razen če je profesionalen fotograf. 😉
 3. Razpoložljivost na vajin dan
  Ko pošljeta fotografom, ki so vama všeč povpraševanje, nujno dodajta tudi datum vajinega poročnega dne. Kot sem že omenila, se fotografom termini za poročna fotografiranja polnijo že približno leto vnaprej.
 4. Organizacija
  Točnost in organiziranost fotografa sta zelo pomembna. Jaz za moje stranke vedno najprej poskrbim tako, da skupaj sestavimo pogodbo v kateri je tudi časovnica poročnega dne. Tako se prepričam, da ne bom česa zamudila in da bom ulovila vse pomembne trenutke.
 5. Zaupanje
  Fotograf bo z vama preživel vajin najlepši dan v življenju. Pomembno je, da se ob njemu počutita sproščeno in da mu 100% zaupata, da bo svoje delo opravil korektno. Sama priporočam en sestanek ob kavi, kjer se lahko pogovorita s fotografom in vidita, če je med vami ta potrebna pozitivna energija.

Če sta izbrala pravega fotografa za vaju se lahko sedaj samo še sprostita in uživata v svojem dnevu. Še prehitro bo minil…a fotografije bodo pa le ostale!

m

Družinska in poročna fotografija

Instagram

@ My_wedding_day

Follow Us

Solene@qodeinteractive.com